Med fokus på Volvo V70

Volvo V70 är en bil som har en alldeles särskild plats i många svenskars hjärtan. Om man inte har eller har haft en själv, är det med största sannolikhet man känner någon som har den. Den är helt enkelt både praktisk och säker.

Trots att många anser att det estetiska hos en Volvo V70 lämnar mycket att önska menar jag att det går att ta alldeles utmärkta bilder på den. För att lyckas med det gäller det att ta en del saker i åtanke. Faktum är att tipsen knappast är helt fulländande. Varje gång jag tar ett nytt kort på en Volvo lär jag mig också någonting nytt. Dock har jag valt att skriva ner det som jag har lärt mig hittills.

 

Fota i rätt tid

Det här är ett vanligt misstag som många gör när de ska ta kort på sin Volvo och på bilar överlag. Tar man kort vid fel tid på dagen finns få förutsättningar att verkligen få till bilden så som man vill ha den. Det jag har märkt är att det fungerar bäst att fotografera några minuter efter solnedgången (alternativt några minuter innan soluppgång).

 

Givetvis beror det på vad man vill förmedla för känsla med bilden. Själv anser jag att en Volvo V70 kräver en ganska vacker bakgrund för att göras rättvisa. Detta eftersom Volvo inte direkt satsat på estetiken särskilt mycket, och att bilen därför kan behöva lite hjälp på traven.

 

Tänk på reflektionerna

Även det här är något att ta i hänsyn till när du ska fota en Volvo V70. Dock är det faktiskt kanske inte lika aktuellt som på andra, nyare bilar. Både i rutorna och på lacken kan det bli som en spegel ibland, så det är bra att ha i åtanke vad som syns där. Volvo V70 ser ofta ganska matt ut, men det är likväl något som man bör tänka på. Om du märker att reflektionerna är väldigt tydliga, kan det vara bra att ställa kameran på ett stativ, sätta på självutlösning och gå ut från bild.

 

Ta ett action-foto

Det här är ett väldigt enkelt sätt att få en riktig cool bild på din Volvo. Som tidigare nämnt kanske Volvo V70 inte är den allra vackraste bilen rent estetiskt, och då kan det lämpa sig bra att arbeta mycket med bakgrunden. Genom att åka i en annan bil (t.ex. bredvid, framför eller snett framför) kan du enkelt få till riktigt snygga bilder. Genom att lägga klart fokus på bilen kan du få snygga rörelser på hjul och på bakgrunden, samtidigt som själva V70:n är tydlig.

 

Tänk på att vara försiktig när du gör detta! Stick inte ut någon kroppsdel för mycket utanför rutan. En hastighet på ungefär 50 kilometer i timmen bör räcka för att få till en snygg bild.

 

Vilken färg har bilen?

Något jag har märkt är att olika bilar reagerar olika på omgivningens ljus beroende på vilken färg de har. I de flesta fall har jag märkt att direkt solljus sällan blir särskilt bra. När jag däremot fotade en vit Volvo V70 en gång märkte jag att det faktiskt blev oväntat bra när solen låg på. Många gånger fungerar det om färgen på bilen är ljus – annars är det bra att hålla den borta från direkt solljus.


Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *